07 maj 2010

Världens bästa, onödigaste tillbehör!

Den som kom på prylen jag nu ska recensera, har kommit på en riktigt bra grej! Egentligen är den helt onödig, för det går precis lika bra att göra det på egen hand, men samtidigt underlättar den så mycket. Till ett bra pris dessutom!

Det jag pratar om är det kanadensiska företaget Leading Edge, som normalt tillverkar dekaler, som tagit fram målningsmasker till F/A-18 Hornet i skala 1/72. Finns till både Hasegawas och Academys byggsatser.


Förpackningen innehåller mycket matnyttigt. Det är laserskurna skumgummikuddar att sätta i hjulhusen, såväl som två uppsättningar utskuren kartong för samma ändamål. Sen följer det med två ark med färdigskuren vinyltejp för maskering av huven, "walkway:en" på leading edge extension framför vingen, fälgarna på hjulen, med mera. Ganska omfattande alltså. Det följer även med ett A4-ark med instruktioner på om hur de olika delarna i paketet är tänkta att användas. Priset för detta då? £3.52, vilket blir dryga 40 SEK i dagens penningvärde. I paketet till Academy får man vinylmasker till en ensitsig kärra (A eller C alltså), medans det i paketet till Hasegawa även ingår till tvåsitsare (B och D). Jag tycker det är helt klart värt pengarna, med tanke på hur mycket det underlättar för byggaren! Skumgummikuddarna och kartongen kan man ju definitivt använda till flera kärror, de är ju knappast förbrukade efter bara en. Hur det är med vinylen får jag återkomma om, men jag hoppas att den också ska gå att använda till fler kärror.


Var såklart tvungen att prova skumgummikuddarna till hjulhusen också, som hastigast. Dessa passar som handen i handsken, så att detta är ett kvalitetsset råder det inga tvivel om! Jag återkommer med recension på vinylmaskerna så fort jag provat dessa också, men med tanke på passformen på skumgummit är jag inte det minsta orolig för passformen på vinylen. :)

2 kommentarer:

Mathias Andersson sa...

Jag har också insett att målningsmasker underlättar något oerhört! Det där verkar vara ett riktigt bra set med ett riktigt bra pris! De målningsmasker jag använde till min F-105 kommer jag att kunna använda igen. Blir intressant att höra om vinyltejpen också är lätthanterlig efter användning.

Lasse sa...

Jag köpte en likadan fast det dröjer innan jag kommer att kunna använda maskerna.

Du hinner kanske klart med den innan jag drar iväg på paddlingen - hoppas det för den här "schweizaren" vill jag se...

Jag kommer att lägga in lite på bloggen ikväll!!