15 januari 2012

Första klar för 2012!

Det är inte alltid det går som man vill, det märktes tydligt på förra årets produktion, men nu har jag i alla fall lyckats slutföra en av de modeller som fanns med i förra årets bokslut av "nästan färdiga".

Det är min lilla bogsertruck i 1/48, som egentligen hör hemma på ett hangarfartyg. Tanken är att placera den på någon form av bottenplatta, tillsammans med någon form av luftfarkost. Vi får se vad det blir för flygetyg, men att det kanske kan bli en Hornet är det väl inte jättehöga odds på... ;)

Modellen är gjord av Skunkmodels Workshop, ett relativt okänt företag, i alla fall för mig. Har fått det förklarat att det är en förgrening av Kinetic, som uteslutande inriktar sig på beväpning och kringutrustning. Modellen är väldigt lättbyggd, själva stommen består av sex delar. Sen tillkommer dragkrokar (2 st), säte (2 delar), växelspak, ratt och hjul. Vill man, kan man också lägga till en bogserstång, samt bromsklotsarna som är med på bilderna, så totalt för denna truck blir det 18 delar med tilläggen. Sen följder det faktiskt med en förarfigur också, som jag tänkt lägga till på sikt. Men eftersom jag inte har något färdigt flygplan till den än, eller nån färdig idé om hur den ska nyttjas, så får föraren vänta.

Lättmålad är den, helt vit förutom däcken och slitytan ovanpå. Sen finns det alltid detaljer som man kan måla utifrån referensbilder, som exempelvis navet på framhjulen, samt det röda handtagen fram på vänster sida. De fyra handtagen  runt om har jag för övrigt lagt till själv av varmdragen gjutstam, i övrigt är det inga egna tillägg. Det skumma är att hålen där handtagen sitter, finns med på modellen, men inte några gjutna handtag att sätta där. Ytterst märkligt, om man frågar mig! Nåja..

Några små dekaler är det också på trucken, dels instrumentpanelerna vid förarplatsen, lite smådekaler runt om, samt de stora siffrorna ovanpå. Jag har gått mycket efter referensbilder när det gäller vädringen. Såna här truckar slits ju rätt mycket av såväl saltvatten som väder & vind.

Nu kommer bilder!

8 kommentarer:

Rickard sa...

Ååå.. fyra hjul! Och militär dessutom=) Nästa steg är kanske att prova något med larvfötter;P

Tycker den är fin. Kommer bli kanon i sitt sammanhang. Har sett ett dio i 1/48 av en bit från ett hangarfartyg. Mäktigt! Ser fram mot din platta.

Fasen! Nu är ni några som börjar få ihop sina första för 2012. Jag är inte ens nära känns det som.

Lasse sa...

Haha...håller med Rickard om att du borde prova pansar!!! :-9

Snygg lite kärra du fått till. Riktigt bra vädrad också!

Någonting att koppla dragstången på nu kanske?

Bra jobbat med årets första!

Mathias Andersson sa...

Vet inte om det räknas med en truck för en flygbyggare? Nåja, den ser riktigt fin ut! Bra jobbat! Du får ställa upp med den i truckklassen! :)

Niklas sa...

Hehe, ja Rickard & Lasse, det kanske kommer nåt med band så småningom, vem vet.. :P

Jag har ju annat hjulburet på gång iaf..

Nåja, denna släpade ju från förra året, så jag vet egentligen inte om den ska räknas till 2011 eller 2012... :P

Lasse sa...

2012 helt klart! :-)

Classe sa...

Jo den får räknas till 2012. Fint bygge. Kan nog bli riktigt bra ihop med ett flyg i framtiden.

Janne sa...

Vilken gullig liten sak.

Det blir en fin leksaksbil till den lille där hemma att köra omkring med ;-)

Om du är ute efter något med larvband med flyganknytning finns ju t.ex Scheuchschleppern som användes till Me 163

Niklas sa...

Janne, du vet att jag inte bygger förhistoriskt, bara modernt! ;p

Nåja, grabben har faktiskt redan fått sin första modell, men vi väntar nog några år med att bygga ihop den.. :P

Då räknar jag denna till 2012 med gott samvete! :)

Vi ses på nästa möte!