15 juli 2016

CF-188A Hornet

Då har jag lyckats ta mig i kragen och färdigställt min CF-188A Hornet. I praktiken innebär det att det är en F/A-18A Hornet (tidig variant) fast i kanadensisk tappning.

Modellen är byggd rakt ur lådan, enda tillägget är en resinstol och nya dekaler från kanadensiska firman Leading Edge. Skalan är, som vanligt, 1/72. De blå och röda fälten fanns med som dekaler, men jag valde att måla dessa, det blir så mycket bättre! Även det stora röda lönnlövet med vit ram är målat. På det stora hela är jag nöjd med modellen, även om dekalerna var lite bräckliga och gärna gick sönder, om man inte tog det försiktigt med dom.

Målad till största delen med Gunze och Tamiya, samt lite Alclad för utblåsen. Sparsamt vädrad med torrpastellkrita och en wash på detsamma och vatten. Dessa uppvisningskärror tenderar ju att hållas rätt så rena.

 

1 kommentar:

Magnus sa...

Den här var sparsamt kommenterad för att vara så snygg :-) ! Jag tycker de här maskinerna ofta är mycket snyggare än de "helmålade" uppvisningsmaskinerna, det här är riktigt smakfullt! Stiligt byggt och målat! Du har kanske berättat det tidigare men vilken byggsats är det? Academy?

Hälsningar

Magnus