04 juli 2007

Arbetet fortskrider..

Dags för ännu ett inlägg i bloggen. Har inte vart direkt frekvent uppdaterande på sistone, beroende på en mängd olika orsaker. Men jag ska inte tråka ut er med sådant, nu till väsentligheterna! :)

Har fixat lite med min F-15, detaljmålat cockpiten. Ska bara lägga på en wash där, så är den klar sen. Började med att göra klart främre delen. Torrborstade med lite svart och silver, för att därefter detaljmåla vissa knappar/brytare och instrument med vitt, gult och rött. Blev helt okej tycker jag, helt i linje med ambitionen i alla fall. Till washen brukar jag använda mig av torrpastellkrita (företrädesvis svart) som jag skrapar av till ett tunt pulver, blandar ihop med vatten och en droppe diskmedel till en sörja, sen är det bara att slabba på den på modellen! Låt torka en stund och ta sen bort överflödet med en lätt fuktad tops eller bomullsduk. Brukar bli bra! Kan vara lite trixigt till en början, men efter några gångers övning går det på ett par minuter bara.

Efter målningen av cockpit var det dags för avionikutrymmet. Det blev mycket jagande av referenser innan jag hittade de bilder jag behövde. Egentligen var bilderna på en annan modell, ingen riktig kärra, men det såg tillräckligt rätt ut för mig. Lite grått åkte på, framför allt på säkringsboxar och ett par större elektronikburkar på golvet. Säkringsboxarna torrborstades sen med svart för att säkringarna skulle stå ut och synas. Ett par rör fick sig även lite svart. Därefter målade jag lite silver på ett par rör för att väcka lite mer liv även här. Det som återstår är även här washen, som ska läggas på ikväll. Tänker även passa på att limma ihop framkroppen, med cockpit och noshjulsbrunnen i ikväll, så jag kan börja på luftintag och resten av flygplanet nästa gång jag hittar tillbaks till byggbordet.
Mycket nöje!

Inga kommentarer: