20 augusti 2009

Red Dragon

Har äntligen fått lite fart på min J 35F Draken i skala 1/48. För nån vecka sen primade jag henne med Tamiyas Fine Surface Primer, och för några dagar sedan lade jag på det första lagret rött. Började med Tamiyas blankröda, X-7. Det var dock en färg som inte kändes helt rätt, den var helt enkelt för röd och fin. Kollade vad målningsbeskrivningen rekommenderade, och efter den konsultationen målades kärran idag med Gunze H327, en annan röd nyans. Spontant känns den här röda mer rätt, men sånt där med färger är ju alltid helt subjektivt när man bara har foton att gå på. Samma färg framträder som bekant olika i olika typer av ljus, så man kan inte vara helt säker på att färgen är rätt, såvida man inte har ett originalfärgprov liggandes.

Nog snackat, här ett par bilder! På de första två är kärran i X-7, på den sista har den hunnit få H327 på sig. :)


5 kommentarer:

Mathias Andersson sa...

Den där tycker jag du ska lägga ner mycket tid på. Den kan bli hur bra som helst! Den kommer dra uppmärksamhet till sig!

Lasse sa...

Läckert med rött!! Är det samma röda färg som på AJS37 "The show most go on"? Men hinner du verkligen klart med den till Göteborg???? :-)

Johan sa...

Vackert Najken. Hinner du inte till Göteborg så ligg i och ta med den på C-4

Niklas sa...

Ja gubbar, vi får väl se om den hinns med till Göteborg. Era kommentarer får ju upp motivationen i alla fall!

Gick upp i hobbyrummet för en kvart sen, men kände att jag inte hade nån lust att sitta ikväll, så jag hamnade här istället. Tack vare era kommentarer har jag helt plötsligt lust igen, så nu ska jag nog upp och ta itu med landstället på den här 35:an! TACK vänner!! :D

Tror för övrigt inte det är samma färg som på AJS 37:an, den var nog mer lik den första, blankröda färgen. Men jag vet inte 100...

Storebror sa...

Lycka till i helgen! Hoppas att du hinner klart den, för den kommer att dra många blickar till sig...