05 december 2010

F/A-18C "Tiger Meet" - En byggrapport

Länge sen jag uppdaterade bloggen nu känner jag, det har sina förklaringar. Jobbet tar lite för mycket tid för tillfället, så modellbygge är inte direkt det jag prioriterar när jag är hemma. Hur som helst, här kommer en liten byggrapport på min tidigare färdigställda F/A-18C Hornet "Tiger Meet".


Byggsatsen är från Academy och skalan är 1/72. Jag har inte använt några eftermarknadsdetaljer på henne, inte ens stolen är utbytt! Dekalerna togs inte ur lådan, utan kom från Zotz. Problemet var nog bara att dessa dekaler var anpassade för Hasegawas byggsats, så de passade inte riktigt till Academys, vilket syns lite på fenorna, om man tittar noga.


Passformen på byggsatsen var överlag bra, och med lite försiktig torrpassning kan man nog få ner spacklingsbehovet ytterligare något än vad jag lyckades med. Nästa modell jag bygger med utgångspunkt i den här byggsatsen kommer bli sååå mycket bättre! ;)


Jag fick för mig att prova en ny klarlack på denna kärra, nämligen Gunzes sprayburk. Problemet var bara att jag la på lite för tjocka lager, så jag hade problem att få washen att flyta ut ordentligt i panellinjerna i slutet. Framöver blir det nog till att måla och lacka enbart med färgsprutan. Mattlack skulle man visserligen kunna lägga på från sprayburk, för då är ju all vädring och wash redan färdig.


Överlag var det ett roligt bygge och en riktigt bra byggsats! Hon är mestadels målad med Tamiya och Gunze, och ett litet uns Alclad på utblåsen. Lasten består av, som synes, tre fälltankar och en AIM-9X på höger vingspetsbalk. På vänster vingspetsbalk sitter en hemgjord sak, det är någon form av mätkapsel, förmodligen för att få data till utvärdering av luftstridsövningar.

Lyckades även knipa en tredjeplats med henne på C4-Open 2010! :)

2 kommentarer:

Lasse sa...

Nu har ditt inlägg varit på plats i drygt en vecka och jag har beundrat bygget varje gång jag varit inne på din blogg...

Jag måste bara kommentera och ge dig beröm för din "Tiger-Hornet".
Motivet på fenan är ett av de snyggaste på dessa Tiger-meetings. Bra val helt enkelt...

Vad kul att se i senaste air Modeller hur lik din basplatta är med de bilder i tidningen.

Ser fram emot din nästa F/A-18...vad det nu kan bli?!

Lasse sa...

PS. Glöm inte att lägga upp en bild i högerkanten med färdigställda modeller. DS.