28 november 2012

F-16 "Tiger Meet" done!

Det var ett tag sen jag påbörjade min norska F-16BM Falcon (tvåsitsare). Vill minnas att det var så tidigt som 2008 som denna tog plats på byggbordet. Lite torka till och från, i kombination med andra, intressantare projekt, gjorde att den hamnade lite i skymundan. Men det har jag tagit tag i nu! Den stora fördelen med att den har varit stående, är att jag trots mycket på jobbet, barn och diverse husrenoveringar, faktiskt lyckats bli klar med fjärde modellen för i år! Förra året var ju ett mindre bra år, då jag inte lyckades bli klar med en enda.

Nåja, nog om detta, nu över till modellen! Det är som jag nämnt tidigare, fabrikat Revell och skalan är 1/72. I dagsläget är denna ansedd som den bästa modellen av F-16 i 1/72 och jag kan inte annat än hålla med! Som på i princip alla F-16-byggsatser är det lite passformsproblem vid luftintaget, men det är inget som inte lite spackel och slipning löser! Annars är passformen för det mesta väldigt bra och maskinen trillar snabbt ihop! Cockpit:en är lite sparsamt detaljerad, men med stängd huv gör det inte så mycket. Vill man prompt ha öppen huv finns ju eftermarknaden att tillgå.

Ett ställe där modellen brister ordentligt är utblåset. Det finns ett litet turbinsteg i utblåset, som med lite målning kan bli riktigt bra, men därifrån och bakåt saknas detaljer fullständigt. Det gjorde att jag bytte ut mitt utblås mot ett från Aires. Det rekommenderar jag alla att göra, för Aires-utblåset är en riktig liten pärla! Lätt att passa in, mycket detaljer och blir kanonsnyggt när man väl målat det!

I övrigt under bygget var det inga större problem, som norsk maskin är ju målningen enkel också, en grå nyans över hela flygplanet. Den la jag på efter den sedvanliga pre-shade:n, jag använde mig av gunze:s H306. Dekalerna är från Model Alliance, arket heter "Arctic Tigers 2" och innehåller förutom denna, även dekaler till en turkisk F-16 samt en spansk EF/A-18A Hornet. Mycket fina dekaler, måste jag säga, som både fäste bra på modellen och var relativt lättarbetade. Det blev en grå kärra trots allt, men som sticker ut lite grann ändå! :-)

Nu kommer lite bilder!

6 kommentarer:

Magnus sa...

Här kommer prylarna i stim ser jag... Det blev en väldigt snygg och lite udda F-16 i den målningen. Dessutom gillar jag tvåsitsare!

Hälsningar Magnus

Niklas sa...

Tack Magnus! :)
Jodå, ibland rullar det på. Tanken var att den här skulle hängt med på C4, men jag hann inte riktigt klart. Har haft den på byggbordet sen 2008, så det var dags att bli färdig med den nu.. ;)

Jag håller för övrigt med dig, det är nåt visst med tvåsitsare! :)

//N

Rickard sa...

Fasen vad snygg! Cool målning.
Håller också med Magnus om att gilla tvåsitsare. Tycker de är lite snyggare än ensits.

Bra jobb!
//R

Mathias Andersson sa...

Snyggt som vanligt! Funderar på om du inte ska slipa av däcken något och få lite mer tyngd i den? Smaksak kanske.

Lasse sa...

Snyggt - mycket snyggt!! :-)

Kan instämma med de andra duktiga bedömmarna - tvåsitsare har en annan linje och därmed vackrare tycker jag.

Försök att få ner tyngden bara - sen är den perfekt!
Grattis till en snygg modell!!

//Lasse

Niklas sa...

Ni har rätt grabbar, däcken har jag helt glömt av att slipa... Åtgärdar!

I övrigt Tack & God Jul! :-)