20 september 2013

Kommer ni ihåg JPS färger?

Rebell hade i alla fall ovanstående och sålde för ett antal år sedan. Jag köpte på mig alla nyanser, men kan inte påstå att jag fått användning för dom riktigt. Ryktet sa dessutom att dom var ganska svåra att handha också.

Nåja, nu har jag hur som helst provat en av färgerna! Var "tvungen" att provmåla extratanken till min SK 37 Viggen som jag håller på och bygger. Testade just JPS färg 058 Blågrå på den. Spädde och rengjorde med vatten, tycker det funkade hur fint som helst. Har även ljusat upp färgen med cirka 10% vitt. Nåja, ni får döma själva.. :)

2 kommentarer:

Mathias Andersson sa...

Ser bra ut! Jag tyckte det var svårt att späda dem så att färgen blev tunn. Den bruna svenska nyansen till fyrfärgskamouflaget var helt fel! Den fick justeras eller bytas ut helt. Det var ett tag sen dock jag använde jps färgerna. Det var på min HKP-9A i skala 1/32 och i början på min airbrushkarriär. Vad tyckte du om spädningen?

Niklas sa...

Mja, jag tyckte inte spädningen var något direkt problem, men jag har ju bara testat den blågrå än så länge. Vi får väl se vad jag säger när jag målat hela kärran... :P