11 augusti 2013

Årets tredje klar!

Lite mer än halva året har gått, och jag har blivit klar med årets tredje modell! Håller takten i sig finns det ju till och med hopp om att jag klarar målet på fem modeller... :P

Det är min SAS MD-80 som blivit klar (MD-81, för att vara exakt). Modellen är av fabrikat Minicraft och dekalerna från Liveries Unlimited. Hyfsat enkel modell, som enligt vissa har sina småfel. För mig ser det i alla fall ut som en MD-80, det duger. :)
Nästa gång ska jag dock göra en MD-87, som är lite kortare och har en lite annorlunda fena. Dekaler och modell finns redan i högen, förvånande nog.. ;)

Målad med Xtracolours SAS-färger på kropp och motorer, samt "Roundel Blue" för fenan. Vingarna är målade med Xtracolours "Boeing Gray" och Tamiya för det lilla röda på vingspetsarna. All metall är målad med Alclad. Blanklackat har jag ju också gjort förresten, där använde jag mig av Tamiya.

Dekalerna fungerade faktiskt oväntat bra, de var tunna och fina och hade god vidhäftning. Har använt Microscale's och Daco's dekalvätskor.

Enda tilläggen jag gjort är alla antenner, som konstigt nog saknas i grundbyggsatsen. Fixade till dom av plasticcard och limmade dit på rätt ställe.

Kul sak att bygga, rätt enkel att måla vad gäller flygkropp och motorer, vingarna däremot var en annan femma! Det blev mycket maskerande och målande i omgångar för att få till rätt fält i rätt färger. Men kul var det minsann! :)

Nu kommer lite bilder.

6 kommentarer:

Mathias Andersson sa...

Ser riktigt nice ut! Det ser ut som om du fått till en bra finish på den! Inte för blankt och inte för matt så som det ska vara på en trafikkärra i modell! Bra jobbat!

Magnus sa...

Ser kanon ut på bilderna! Inte så ofta man ser den i modell heller. Kul!

Pingo sa...

Den blev riktigt bra! Ser att du fick till det röda på vingspetsarna med :)

Classe sa...

Mycke snyggt

Niklas sa...

Tack grabbar!

Finns ju alltid lite småmissar när man börjar syna ordentligt, men på det stora hela är jag faktiskt nöjd.

Nu är det bara att hålla tummarna för att jag får klart två till innan året är slut.. :P

Rickard sa...

Alltid kul med färdigbyggda modeller. Förstår om du inte pallar men det hade varit kul med en paxramp från Arlanda som ett litet mini dio=)