25 maj 2015

Tredje för i år!

Då var årets tredje modell färdig, även om det drog ut lite på tiden på slutet.

Det är en F9F-2 Panther, målad som en maskin tillhörande Blue Angels, amerikanska flottans uppvisningsgrupp. Panthern var för övrigt Blue Angels' första jetflygplan.

Modellen är en Hobbyboss, och hade överlag riktigt bra passform! Man får dock tänka till lite när man bygger, då byggsatsens uppdelning gör att det lätt kan bli klurigt om man väljer att avvika från byggbeskrivningen. Själv glömde jag lägga i nosvikt på denna, men med ett välriktat borrhål, små blyhagel, superlim och påföljande spackling och slipning, klarade jag mig undan med blotta förskräckelsen. :)

Tack vare dess enfärgade natur var ju målningen också relativt enkelt. Det som gav mig lite huvudbry var landställsbrunnarna. Vis av erfarenhet från tidigare Hobbyboss, kände jag att målningsbeskrivningen inte var riktigt att lita på vad gällde färgerna. Idogt sökande på internet gav inte mycket till svar, men så råkade jag hitta det jag sökte långt in i det djupaste på ett forum! Ibland blir man bara för nöjd. :)

Byggd rakt ur lådan, som sagt utan större krångel. Dekalerna hade jag fått tillskickat mig för många år sen, med en faxkopia på instruktionerna, så tillverkare av dessa är lite svårt att tyda. Målad med i huvudsak Tamiya och Vallejo, samt Alclad för luftintagen och metallframkanterna på vingarna. Blanklacken är Tamiyas sprayburk.

Har inte alls brytt mig om att vädra denna, då Blue Angels' kärror brukar vara exemplariskt skötta vad gäller finish.


Inga kommentarer: