14 mars 2015

Årets andra klar!

Nu jäklar bara spottar man fram modeller som blir färdiga! Hemligheten är att man bygger fram några stycken till målning, så går det av bara farten sen... ;)

 Denna gången är det Tamiyas nya F-16 i 1/72. Tidigare har de ju bara gett ut Italeris form under eget namn (mig veterligen), men denna gången är det en riktig Tamiyamodell! Fin i gjutningen, som sig bör, och faller ihop som en dröm! Enda nackdelen med modellen är att förstautgåvan inte kommer med vare sig vapen eller balkar. Som tur är finns det ju andra källor till detta, om man skulle vilja.

Målad till största delen med Lifecolor. Första gången jag testade det märket, och jag måste erkänna att jag tycker färgen var lite svårjobbad. Dock gav den en väldigt fin yta! Får fortsätta prova, så kanske det blir bättre. Övriga färger jag använt är Tamiya och Vallejo. Dessutom, för första gången i modern tid, valde jag att ha en pilot i sitsen! Hör och häpna! Vet inte varför, men så fick det bli. Men jag kan lugnt konstatera att jag inte är nån figurbyggare, så det blir nog utan i fortsättningen...

Dekalerna är också dom ur lådan, och modellen är sparsamt vädrad med torrpastell och ProModellers wash.

 

2 kommentarer:

Magnus sa...

Fullt tillåtet fusk Niklas, jag satsar på samma inriktning i år (plocka fram mina "nästan färdiga" och göra klara!) :) ! Jag är också sugen på en sådan F-16 men skulle nog satsat på en belgare, holländare, norsk eller dansk...

Hälsningar

Magnus

Niklas sa...

Problemet i dagsläget är väl att det bara finns Block 50 som utgåva än så länge. Så fort det kommer en AM kommer det byggas europeiska, var så säker! :-)