16 oktober 2016

F-16C Falcon Hellenic Air Force

Årets andra modell får anses vara färdig, även om det återstår lite jobb med beväpningen. Målet var att få den klar till C4-Open i Malmö om två veckor, därför får alla vapen vänta till efter tävlingen.

Modellen är Tamiyas utmärkta byggsats i 1/72. Varianten är en F-16 Block 50, det vill säga General Electric-motor och MCID-luftintag (Modular Common Intake Duct, även känt som "Big Mouth"). Enda tilläggen jag gjort är att jag bytt ut pitotrör och alfagivare till dito i metall, tagit positionsljusbulorna på luftintagssidorna från en Revell F16, samt att jag gjort en ny radioantenn till fenroten, då jag råkade bryta av originalet. Funderar även på att byta ut raketstolen till en i resin, men jag får se lite där...

Målad i huvudsak med Lifecolor för kamouflaget och Vallejo Model Air metallic till utblåset, men det förekommer även lite Vallejo, Tamiya och Gunze på denna. Vädrat rätt mycket med airbrusch, Tamiyas "sminkset", samt torrpastellkrita. Dekalerna är ett hopplock från olika källor.





15 juli 2016

CF-188A Hornet

Då har jag lyckats ta mig i kragen och färdigställt min CF-188A Hornet. I praktiken innebär det att det är en F/A-18A Hornet (tidig variant) fast i kanadensisk tappning.

Modellen är byggd rakt ur lådan, enda tillägget är en resinstol och nya dekaler från kanadensiska firman Leading Edge. Skalan är, som vanligt, 1/72. De blå och röda fälten fanns med som dekaler, men jag valde att måla dessa, det blir så mycket bättre! Även det stora röda lönnlövet med vit ram är målat. På det stora hela är jag nöjd med modellen, även om dekalerna var lite bräckliga och gärna gick sönder, om man inte tog det försiktigt med dom.

Målad till största delen med Gunze och Tamiya, samt lite Alclad för utblåsen. Sparsamt vädrad med torrpastellkrita och en wash på detsamma och vatten. Dessa uppvisningskärror tenderar ju att hållas rätt så rena.