06 november 2017

J 35F Draken

Årets tredje modell att bli färdigställd är en Hasegawa Draken, närmare bestämt en J 35F-2, d.v.s. en med IR-spanare under nosen.

Denna var ett så kallat "all-in"-bygge, med massor av tilläggssatser och egna detaljer. Resincockpit från Aires, vingar med fällda roder från samma tillverkare, svarvat pitotrör i mässing från Maestro Models, och egentillverkat fenpitotrör av strue (varmdragen gjutstam).

Målad framför allt med Mr. Paints svenska färger, som är helt underbara att jobba med! De kommer färdigspädda för färgspruta direkt ur flaskan och ser ut att ha korrekt nyans. Dessutom torkar de väldigt fort, går att maskera på efter fem minuter. Enda nackdelen är att de är lackbaserade, så de luktar lite..

Andra färger jag använt är Tamiya och Vallejo, inkluderande deras Metal Color. Dessvärre lyckades Tamiyatejpen riva med sig delar av dekalerna när jag maskerade för metallfärgen på vingframkanterna, så bygget tog en vändning från ett bra bygge till ett "prov-och-försök-bygge" där jag till slut testade lite metoder för att göra en riktigt sliten kärra.

Nu kommer bilder!


Inga kommentarer: