07 mars 2018

J 32E Lansen

Femte bygget att bli färdigt 2017 var en "störig" J 32E Lansen, som dock inte blivit publicerad förrän nu. Denna flygplantyp användes som störflygplan i svenska flygvapnet, så att våra stridsflygdivisioner skulle få träna i en miljö med elektronisk krigföring.

Byggsatsen är, som vanligt, i 1/72 och kommer från Tarangus. Detta är en kortseriemodell, vilket också tyvärr avspeglar sig på gjutningen. Något grov i vissa detaljer, även om panellinjerna generellt sett är tunna och fina. Detta är knappast något som kan klassas som ett enkelt bygge, det krävs att man har några byggsatser i ryggen, och kan fixa och trixa lite för att få till passformen på en hel del delar. Inget kanonbygge, men en modell jag är klart nöjd med att ha på hyllan!

Målad med Mr. Paints svenska färger i det klassiska "Drakenkamouflaget", som även infördes på J 32E. Metalldelarna är målade med Vallejos Metal Color. I övrigt målad med Tamiya och Vallejo, därefter vädrad med torrpastellkrita. Dekalerna är ur lådan, och är gjorda av Robert Bergwall, mannen bakom RBD Studio decals, numera Moose Republic Decals.

Lasten består av en Kapsel Adrian/Petrus (störkapsel) samt en BOZ-3 (remsfällare), båda i resin av Maestro Models.

Här kommer bilderna!

1 kommentar:

Pingo sa...

Riktigt fin Najk!