14 januari 2019

Ilmavoimat BAe Hawk

Detta är också en modell som blev klar under 2018, men där jag inte riktigt hängt med och uppdaterat bloggen. Nåja, bättre sent än aldrig...

Denna får nog också definieras som ett snabbygge, för att vara mig. Tog inte mer än ett par månader att få till, med viss väntan för att få hem rätt färger för kamouflaget, med mera.

Modellen är Airfix lilla pärla i 1/72, som gavs ut som en av deras första modeller efter nystarten för ett antal år sedan. Vissa klagar på att den har lite väl djupa panellinjer, men efter ett par lager färg är det inget som jag tycker stör nämnvärt. Denna är byggd rakt ur lådan, sånär som på bälten på stolarna, nya antenner under kroppen, samt pitotrör av metall. Luftintags- och utblåsskydd är tillverkade av plasticcard och aluminiumfolie. Då jag lyckades tappa bort glaset till strålkastaren i nosen, fick jag bygga upp en ny med ett antal lager Humbrol Clearfix.

Modellen är i stort målad med Tamiya och Gunze, och dekalerna är från finska Galdecal. Tunna och fina dekaler, dessvärre lyckades jag dock få lite silvering på ett par ställen. Vet inte om jag snålade med blanklacken, eller helt enkelt bara hade otur.. Luftintagsskydden är målade efter riktig förlaga sedd på internet.

2 kommentarer:

Rickard sa...

Kul att se att du är igång. Sparkade igång min blogg igen efter typ 4 år. Innebär också att jag kommer kolla din lite oftare☺️

Pingo sa...

Vackert!