15 december 2020

F-104G Starfighter

 Här kommer en liten bubblare, som jag jobbat en del med i skymundan, och som egentligen blev klar redan i september. Anledningen till att jag inte publicerar den på bloggen förrän nu, är för att det är ännu ett bygge för Airfix Model World, i utgåvan för januari.


Det är Revells F-104G Starfighter som jag byggt, och den är byggd rakt ur lådan, med dekaler och allt! Det enda tillägget jag gjort är ett nytt pitotrör av varmdragen gjutstam, då jag råkade bryta av originalet (förstås!) under hanteringen av modellen.


En relativt lättbyggd byggsats, som inte alls krävde särskilt mycket spackel. Det var bara på ett fåtal ställen längs med kroppsskarven som jag spacklat. I övrigt gick det ganska fort att få ihop modellen, och den målades sen i vanlig ordning med i huvudsak Mr. Paint, min nya favorit från Slovakien. Dekalerna är, som sagt, också ur lådan, och jag valde att göra en maskin ur det belgiska flygvapnet, med ett par lysorangea bränsletankar längst ut på vingspetsarna, för att få lite färg på modellen. Sparsamt vädrad med torrpastellkrita och Tamiyas "sminkkit".


2 kommentarer:

sanmodels sa...

Snygg modell - belgiska flygvapnet är inte så vanligt! Fint målat och vädringen har du fått till riktigt bra, kul att du är tillbaka på bloggen igen :-)

Niklas sa...

Tack Lasse! :)

Ja, jag ville göra något som var lite udda, och samtidigt bara få till ett opretentiöst bygge rakt ur lådan. Blev faktiskt ganska nöjd med henne. Du får se den live på nästa C4-Open!