18 juli 2008

Jag är lyrisk!

Då och då råkar jag på en produkt som, när jag använder den för första gången, jag inte förstår hur jag kunnat vara utan den. Idag testade jag en sån.


Produkten i fråga är en primer från Tamiya, som heter Fine Surface Primer. Detta, mina damer och herrar, är en gudagåva! Rubriken till inlägget säger egentligen allt. Så många gånger har jag suttit hemma och bara längtat efter en sån här primer, och äntligen har jag hittat den!


Vad är det då som är så bra med den? Jo, som tidigare nämnts är det en primer och kommer i en sprayburk på 180 ml. Primern har man på före den "riktiga" färgen, för att dels se om man behöver åtgärda några spacklingar och slipningar som inte blivit bra, och dels för att få färgen man lägger på att fästa bättre mot underlaget. Den här primern är vit och täcker efter två-tre tunna lager, beroende på hur tunna man lyckas få dom. Det är det som är det fina! Två-tre tunna lager av den här på en kärra som ska vara vit eller nån ljus färg, till exempel en USAF Thunderbirds F-16 (amerikanska flygvapnets uppvisningsgrupp), eller vilket passagerarflygplan som helst, som ändå ska vara vitt. Fälltanken på bilden här har jag målat med tre lager. Inga färger är förstärkta i Photoshop eller nåt annat, utan bilden är precis som kameran fotade den. Primern är så grym!!


Är den dryg då? Räcker den länge? Ja, än så länge är det för tidigt för att kunna avgöra det, men jag har sprayat två hela flygplan hittills plus fyra fälltankar till dessa kärror, och jag har fortfarande primer kvar i burken till minst ett flygplan till. Jag skulle tippa att när jag väl lärt mig handskas med den här produkten, då kanske jag kan spraya 5-6 kärror utan problem på en burk.


Var den dyr då och vart får man tag på den? Jo, jag köpte min hos http://www.pumahobby.se/ och han tog 95 pix för en burk. Kostar mer än en vanlig färgburk, absolut, men å andra sidan räcker den ett bra tag också. Jag är helt klart villig att betala det priset för den här primern! I övrigt kan jag rekommendera Puma Hobby rent generellt, det är en mycket bra affär, ägaren är väldigt service minded och har definitivt en stamkund i mig!
Den här primern är helt enkelt hur bra som helst, om ni frågar mig! Jag kommer köpa på mig ett antal såna här sprayburkar framöver..

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjena NUT!
Du är verkligen i byggartagen! Och bra verkar det gå oxå. Allt ser riktigt schysst ut. Jag är verkligen bygg-sugen men plats- och tidsbrist gör att det inte blir nåt av den varan nuförtiden. Nån gång så... Jag kommer aldrig att lägga av ;) Nu vet jag vem jag skall konsultera nästa gång jag "stöter på patrull". Mycket bar sajt du har förövrigt.
Ha det gött!
/MOA