17 april 2010

Swiss Hornet

Trots att jag kallar mig Hornet-fantast, har jag hittills i mitt modellbyggarliv, sedan jag återupptog det igen på allvar för fem år sen, endast slutfört en enda F/A-18. Känns lite konstigt faktiskt. Nu ska det dock bli ändring på det!

Har tagit tag i en gammal "goding" jag haft liggandes ett tag nu, en Academy F-18C Hornet i 1/72. Den ska målas och märkas som en Hornet ur Schweiziska flygvapnet (Schweizarna använder bara sina till jakt, därav avsaknaden av ett A i beteckningen..), som deltog i NATO Tiger Meet 2007.


Idag hade vi "bygglördag" med IPMS Sydost, och jag slutförde min Hornet för målning, samt målade undersidan på den. Då Schweizarnas Hornets är relativt rena och ovädrade, struntade jag i pre-shaden den här gången. Ska bara post-shade:a den lite smått.

1 kommentar:

Mathias Andersson sa...

Härligt med lite uppdateringar på bloggen! F-18 är en snygg kärra även om jag föredrar Super Hornet. Har dock funderingar på att införskaffa Academys F/A-18D. Den är ganska snygg. Det ska ju vara en bra byggsats läste jag i Fine Scale modeller. Den här F-18 kan nog bli jäkligt snygg med sina "tigerfenor". Ser gärna din CH-46 snart igen också!
P.S. Det svarta runt huven är jäkligt snyggt målat! :)D.S.