25 februari 2013

Ett och ett halvt år senare...

Har återupptagit ett gammalt projekt som påbörjades under 2011. Senast jag visade något från detta bygge var i juli 2011 och då såg det ut såhär:

 
Nu har jag faktiskt tagit mig i kragen och fortsatt med detta bygge! Det har rent av hänt en hel del, modellen är färdigmålad och alla dekaler har kommit på. Håller som bäst på att lägga på blanklack, för att därefter vädra och mattlacka det hela. Finns nån liten småmiss här och där, men eftersom jag nu tagit tag i gamla "surdegar", bryr jag mig inte om de mindre grejerna, utan dom får jag helt enkelt leva med. Jag ser det lite som lärdomar inför framtiden... ;)

På denna har jag dessutom testat en ny teknik när det kommer till målning. Jag har provat att "pre-shadea" vissa paneler, dels i vitt, men även i en blå nyans, för att få lite mer liv i den slutliga ytan/finishen. Kan väl konstatera att jag får ta nån lite "skarpare" blå för att det ska märkas, i alla fall när man målar med en såpass mörk täckfärg som denna. Undersidan är, som sig bör, inte vädrad alls lika mycket när det gäller pre-shaden. Där kommer det istället desto mer när jag lägger på spår av motorolja, smuts från landställ och annat klet!
På denna provar jag också, för första gången, Eduards "Express Mask", och jag måste nog säga att jag hittills är positivt överraskad! Fast det återstår ju förstås att se hur det ser ut när jag avmaskar huv och frontruta. "It ain't over 'til the fat lady sings", som man säger..

Malaysia har ju för övrigt sina Hornets målade helt i FS 36118, Gunship Gray, samma färg som för övrigt pryder F-15E Strike Eagle. Mycket läckert!


 

4 kommentarer:

Elias sa...

Hrm, är det bara för mig bilderna inte funkar? Kan se hur det såg ut förra året, men inte de nya bilderna?

Niklas sa...

Sådär Elias, då ska bilderna vara fixade! :)

Tror jag vet vad som var felet också. Dom hamnade på fel ställe i Photobucket, så jag flyttade på dom till rätt ställe. Givetvis var detta EFTER att jag publicerat inlägget, så då blev länkarna fel. Nåja, nu borde det som sagt funka.. :)

Elias sa...

Ny syns de mycket riktigt. :) Ser bra ut, som du säger så är det riktigt fräckt med mörkare nyans på det gråa! :) Ser fram emot färdig produkt!

Rickard sa...

Trevligt med F18=) Kul att se att det rör på sig på byggbordet.