15 april 2017

J 26 Mustang

Då har jag fått klart årets första modell för 2017. Har fler under slutproduktion, så inom en inte alltför avlägsen framtid lär det komma någon till.

Detta är Tamiyas superfina P-51D Mustang i 1/72, som jag valt att göra i svensk tappning, nämligen en J 26. Märkningen är en F16-maskin från tredje divisionen, någonstans kring början av 1950. Den här modellen är en riktig liten läckerbit med bra detaljering både i cockpit och landställsutrymmet, samt tunna, fina panellinjer. Har målat den i huvudsak med Gunze och Tamiya för inredningen, samt Vallejos fina Metal Color för utsidan. Tre olika nyanser fick jag till på flygkroppen, något som verkligen ger lite liv åt modellen.

Dekalerna är ett hopplock från RBD Studio (numera Moose Republic a.k.a. Robert Bergwall), samt Flying Colours gamla Mustang-ark. Både blank- och mattlack (semimatt) är Panduros Oceanlack, och vädringen skötte jag relativt sparsamt med torrpastellkrita och ProModellers färdiga wash. Är riktigt nöjd med denna modell, vilket också syntes i resultatlistan på 08-Open i Stockholm, där denna förärades titeln "Klassegrare" i klassen "Svenskt flyg 1/72".
4 kommentarer:

Pingo sa...

Fin "Musse" Gött jobbat!

Magnus Fridsell sa...

Jag var med och dömde så att säga något annat än att det var en välförtjänt seger vore att underkänna mitt eget arbete :-) ! Trams åsido så var den väldigt fin!

Hälsningar

Magnus

Niklas sa...

Tackar boys, det värmer!

Magnus, jag kan bara tacka och bocka för din eminenta dömning! Trodde aldrig jag skulle få en klasseger för denna, så jag är mycket positivt överraskad! :)

Tamiyas Mustang är för övrigt riktigt fin, kan nog bli nån till på sikt... ;)

Gamat Jelly Walatra sa...


The information is very good and very useful. I really like it and I am also waiting for the post information.

Cara Mengobati Gondok Beracun
Jelly Gamat Walatra
Obat Herbal Luka Gangren
Obat Pembersih Paru Paru
Obat Tradisional Polip Usus
Obat Menurunkan Kolesterol Tinggi