01 januari 2020

T-2C Buckeye

Här kommer en liten "smygare" för min del, det är ett projekt som jag jobbat med lite mer eller mindre i smygundan senaste halvåret. Kanske lite utanför min "comfort zone", men likväl ett fantastiskt kul bygge, på ett flygplan som är så udda fult att det blir lite snyggt. Denna blev klar 2019, i "elfte timmen", som man säger. 

Jag pratar om en T-2C Buckeye, ett skolflygplan som U.S. Navy använde från 1959 fram till 2008, vilket blir nästan 50 år! Imponerande! 

Som med alla skolflygplan i U.S. Navy hade den ett helvitt målningsschema med lysröda fält. Sen har det förekommit mer eller mindre utstickande målningsscheman.

Modellen jag byggt är, som brukligt, i skala 1/72, och byggsatsen är från en firma som heter Wolfpack-D. Den är injektionsgjuten, så det är ingen kortseriemodell förknippad med de egenheter en sån byggsats brukar ha. Den är fint gjuten och passformen är över lag riktigt bra. Jag valde att komplettera cockpit med färdigmålad ets från Eduard, samt ett par färdiga raketstolar från Pavla.

Målningen är gjord i huvudsak med Mr. Paint, samt vissa detaljer i Tamiya och Vallejo. Dekalerna kommer även dessa direkt ur lådan, och var väl hyfsade. Lite dålig opacitet på det vita (färgen under lyser igenom), samt att vidhäftningen var under all kritik.

Hon är vädrad med Tamiyas "sminkset", torrpastellkritor, -wash och diverse färgpennor. Har testat lite nya tekniker, i kombination med att jag ville få ett riktigt slitet utseende, vilket jag generellt tycker är rätt svårt på en så homogen och ljus färg som vitt. Om jag lyckades eller inte är upp till betraktaren att avgöra. Jag är dock nöjd... :)

1 kommentar:

Lasse sa...

Mycket snyggt bygge!

Vädringseffekterna är riktigt bra ut och jag hoppas få se den på kommande tävlingar :-)