10 november 2019

Jet Provost

Då har jag rivit av ett snabbygge, som faktiskt blev ett snabbygge också. Har inte riktigt koll på hur lång tid bygget tagit, men under året i alla fall, vilket får klassas som snabbt när det gäller mig.

Årets femte modell att bli klar är en Hunting Percival Jet Provost T.3 i skala 1/72 från Airfix. En mycket trevlig liten modell, som inte innehåller särskilt många delar, och således lämpar sig väl för en nybörjare i hobbyn, såväl som en mer rutinerad byggare som antingen vill göra något snabbt och lätt, alternativt superdetaljera sig till döds.

Har inget ont att säga om denna modellen, passformen är över lag suverän, och på sina ställen enbart bra, så där krävs en del torrpassning och på något enstaka ställe en liten gnutta spackel. Jag har målat och märkt min maskin rakt ur lådan, dock märkte jag när dekalerna skulle på att jag målat min i metallfärger, istället för ljus grå, som det tydligen skulle vara. Vilken miss! Nåja, det blev i alla fall ett ypperligt tillfälle att öva på att måla metallfärger, något som inte är det enklaste alla gånger. Klart nöjd med resultatet dock. 

Dekalerna är, som sagt, också ur lådan, och är väl kanske det enda som går att klaga på, på den här byggsatsen. De är otroligt tjocka eftersom det är så mycket day-glo, och blir således svåra att anpassa till modellens konturer utan att de spricker och går sönder. Med facit i hand skulle jag nog målat det day-gloröda, men jag hade inte den ambitionen med detta bygget. Kanske nästa gång...1 kommentar:

Lasse sa...

Snyggt bygge - jag gillar verkligen kontrasterna mellan aluminium och day glo.
Ännu en fin modell i din samling :-)