22 maj 2020

Supermarine Spitfire Mk.1a

Fem månader har gått på året, och inte förrän nu är årets första modell klar. Kanske föga förvånande, med tanke på min tidigare byggtakt, men detta året har det bara varit för mycket annat tidvis.

Hur som helst, nu till bygget!

Detta är en Tamiya Supermarine Spitfire Mk.1a i skala 1/48. Hyfsat utanför min normala "comfort zone", då det är både en annan skala och en annan epok än vad jag normalt brukar bygga. Fick denna i 40-årspresent av Mathias (Tack!), och är mycket tacksam för det. Modellen var ett riktigt guldkorn att bygga, förmodligen den bästa jag byggt hittills.

Detaljeringen i cockpit är exceptionellt bra, med en massa detaljer som egentligen inte kommer synas när modellen väl är hopsatt. Med lite noggrann målning blir cockpit som en liten modell i sig självt. Med i byggsatsen följer även ett ark fotoets, där bland annat bältena är med som en detalj. Det finns med märkningsalternativ för tre olika individer, med lika kamouflage på ovansidan, men olika på undersidan. Ett alternativ är det klassiska "sky", vilket jag valde, ett annat är svart på ena vingen och vitt på andra, och det sista är en undersida i aluminium. 

Min modell är i huvudsak målad med Mr. Paint och Tamiya. Dekalerna är direkt ur lådan, och det enda tilläggen jag gjort är att jag bytte ut kulsprutornas eldrör från massiva pinnar till mässingsstång med hål i, samt att jag lade till antenntråd. Försökte även få maskinen att se lite sådär härligt väderbiten ut, med slitage på de rätta ställena. Tycker jag lyckades relativt bra med det.  Nu kommer bilderna!
Inga kommentarer: