31 oktober 2007

Börjar likna ett flygplan...

Då har turen kommit till min F-15 att få lite uppmärksamhet igen. Den har legat lite i skymundan på grund av andra byggen. Har äntligen lyckats lägga lite tid på den dock, och faktiskt kommit en rätt bra bit på väg mot målning. Kroppen har limmats ihop, luftintagen är på plats, framkroppen likaså och även vingarna har trillat dit. Kvar nu innan jag kan börja fundera på målning är att få dit fenorna, samt diverse småkrafs. Vingskarven ska slipas till något också.

Målning och märkning på den här kärran kommer även den bli en amerikansk maskin stationerad i Europa, dock inte en från Spangdahlem Air Base. Den här fågeln kommer märkas som en maskin baserad på Bitburg Air Base, någon gång runt tidigt 1990-tal. Har nämligen personliga minnen av att ha sett dessa maskiner under en semesterresa där i trakterna. Ska bara välja division nu också. Innan slutlig målning ska jag grundmåla kärran också, för att kolla så skarvar och slipmärken inte syns. På den här modellen ska jag också försöka få till en "använd" målning också, alltså en lite sliten målning, som om kärran varit i bruk ett bra tag och slitits lite av väder och vind. Vi får se hur det går, håll tummarna för mig! :)

1 kommentar:

Lasse sa...

Hallå ja! Det här bygget ser jag fram emot att beskåda i verkligheten. En av mina favoriter. Jobba på ordentligt när du kommer hem igen från Norrland. //Lasse