25 mars 2008

(No) Harm done

Har fått klart viss del av beväpningen till den stora Falcon:en, den i 1/48 alltså. AGM-88 HARM är klara, sånär som på ett lager blanklack och en enkel wash. För er som inte är så hemma i flygvärlden står AGM för Air-to-Ground Missile, en markmålsrobot alltså. 88 är ett löpnummer och HARM står för High speed Anti-Radiation Missile. Det är en robot (missile på utrikiska blir robot i svensk översättning..) avsedd att användas mot mål som emitterar radiovågor, till exempel radarstationer. Man använder den för att slå ut radarriktat luftvärn, eller dess förmåga att se, helt enkelt. Tandpetaren på bilden är för övrigt bara till för att ha nåt att hålla i när jag målar och donar.. :)

Övrig last är målad och blanklackad, det som återstår på den är dekaler, ett lager blanklack till och sen en wash. Flygplanet är också blanklackat, så där är det egentligen "bara" samma procedur som återstår. Dock brukar det ta lite längre tid på flygplanet, då det är något större än vapnena..

Arbetet med de norska F-16-planen fortskrider också, det lär dyka upp bilder på dessa i morgon, om allt går som planerat. Många om och men nu, känns det som, men det är ju faktiskt lite avhängt på hur mycket tid jag i slutändan får över.. :p

Inga kommentarer: