16 december 2007

Harrier update


Äntligen dags för lite fler bilder här på bloggen! :)

Har nu målat lite på min Harrier II+, lagt så kallad pre-shading. Det man då gör är att man helt enkelt målar med en svart eller mörkt grå färg längs med de (alla?) panellinjer man vill accentuera. Tekniken sen är att lägga kamouflagefärgen ovanpå detta, men i väldigt tunna lager, så att pre-shadingen lyser igenom lite grann. Detta skapar mer djup i linjerna. Tekniken är ungefär densamma som det jag beskrev med landställen på min F-15.

Har även testat att lägga lite vitt på vissa paneler, för att försöka få lite vädringseffekt sen när jag lägger på kammofärgerna. Tanken är att det vita då ska lysa igenom lite, så att vissa paneler blir ljusare och helt enkelt då ger ett mer slitet intryck. Allt för att kärran ska se lite väderbiten ut. Vi får se om det lyckas, håll tummarna! :) Annars kan man ju alltid försöka fixa till det i efterhand, genom att lägga på en lite uppljusad ton av kamouflagefärgen där man vill ha denna effekt.
Har även hunnit slipa till huven på henne. Det var en gjutskarv i mitten, längs med hela huven, något som inte finns där på riktigt. Den skarven har jag således slipat ner, och sen har jag putsat upp huven för att få till genomskinligheten igen. Sist av allt fick den ett dopp i Johnson golvpolish (för plastgolv). Polishen täpper igen alla små märken från slipningen och gör huven lite lite klarare.

Nu åter till byggbordet, ska försöka få ordning på landstället till henne också..

1 kommentar:

Lasse sa...

Tjenare! Ser ut som du haft lite jobb med din airbrush..tidsödande men resultatet blir nog kanon. Själv har jag målat färdigt mina kabiner till Bell 212 och 412, limmat ihop "kropparna", spacklat och slipat...suck!! Måste köpa mig en kompressor i närtid. Ser fram emot nästa steg i din "airbrush-skola"...hehe.