20 december 2009

Alcladprojektet rullar vidare..Har kommit ytterligare en liten bit på vägen vad gäller mitt Alcladprojekt. Har använt mig av en silverpenna för att kolla skarvarna innan grundmålning, detta för att slippa grundmåla, upptäcka skarvar som måste korrigeras, och sen grundmåla igen. Ganska enkelt knep, men det går så mycket fortare än att slabba med färg.. :)

Idag har jag lagt på två lager av deras grå primer, som även fyller i de minsta ojämnheterna. Nästa steg blir att polera ytan lite försiktigt med Micro Mesh slipdukar, för att få den så jämn som möjligt innan jag påbörjar målningen på riktigt.Överlag är jag nöjd med bygget hittills, skarvarna som var mellan kroppshalvorna, och mellan flygkropp och vingar är borta, så där har jag lyckats. Det jag inte riktigt lyckats med är vid klaffarna, så där får jag göra om lite grann. Förhoppningsvis tar det inte alltför lång tid. Får givetvis lägga på lite mer Primer & Microfiller där, när jag är klar med justerandet.Har målat klart spinnern också, den vart jag absolut nöjd med. Kanske blir lite försiktigt Micro Mesh:ande på den också, det får vi se... Nu vet ni divisionstillhörighet i alla fall, men inte flottilj.. ;)Med risk för återfall, tar jag lite juluppehåll nu.

GOD JUL!

4 kommentarer:

Mathias Andersson sa...

Det ser som vanligt riktigt bra ut! Vad använder du för silverpenna?

GOD JUL!

Lasse sa...

Den ser fin ut i panellinjerna. Hoppas på en snar fortsättning av din Alcladföljetong...jag avvaktar kraftfullt med min Gannet! Det lutar åt att införskaffa ett par P-51:or när jag passerar Alfa Hobby i nästa vecka. Sen har jag letat efter Etylacetat i butikerna...minsta plåtdunken var på 5 LITER!!!? Finns det motsvarande kanske...såg att "Gripens Remover" innehöll just detta underbart doftande ämne. Ha en god jul och ett gott nytt år! Vi kansk hörs av i mellandagarna. Hälsa!

Niklas sa...

Silverpennan jag använder är Tamiyas, köpte den av Puma. Finns pennor i olika färger, har även rött och vitt. Tar med den på mötet den 4e januari, om jag kommer ihåg.. :p

Har för mig att Apoteket säljer, eller iaf har sålt, etylacetat i enlitersflaska.. Om inte annat kan du alltid få en skvätt av mig, jag har så det räcker och blir över.. ;)

Vad för fabrikat blir det på dina Mussar? HobbyBosse?

Lasse sa...

Tänkte göra som du och köra med Academy...P-51B, C och D. Det blir ett "trebygge" i såfall.