23 december 2009

Silver bullet!

Kunde inte riktigt hålla mig från att måla lite idag heller. Mustangen har fått sitt första lager med Alclad, det blev Airframe Aluminium. Nu syns alla små skavanker betydligt bättre, till exempel ser man att poleringen är lite ojämn på ovansidan av vingarna samt på kroppssidorna.

Får se om jag orkar göra något åt detta, det här är ju trots allt "bara" ett utbildningsbygge, för att jag ska få lite känsla för det här med Alclad. En sak är i alla fall klart, vill man få till den perfekta finishen när man målar Alclad, måste man vara vääääldigt noggrann i underarbetet!

Det viktiga med den här Mustangen är att jag lär mig hantera färgen, och det kan jag nog påstå att jag gjort. Nu gäller det bara att bli än mer noggrann när man gör underarbetet. Jag tyckte jag var noggrann redan nu, men det har ju visat sig att så inte var fallet. Inte tillräckligt åtminstone.

Nu ska även jag ta jul, nästa uppdatering kommer i mellandagarna.
2 kommentarer:

Lasse sa...

Äntligen lite bilder på Alcladmålningen... Det är några ställen som det ser ut som fläckar - är det slipytan undertill som syns? Det ska bli gott med all julmat och kul med klapparna med plast i...vet inte om jag får några ens!? God Jul igen förresten...!

Niklas sa...

Ja, jag tror det är lite av slipytan som syns. Ska försöka slipa lite försiktigt med Micro Mesh på det, och se om jag får till det.. Det är inte hela världen, detta är ju trots allt bara ett övningsobjekt.. :)

God fortsättning!