17 januari 2010

Lapptäcket

Vill göra den här helikoptern ganska väderbiten, och samtidigt prova lite nya grejer och tekniker, så jag har helt enkelt börjat vädra paneler innan jag lagt sista lagret över pre-shaden för att smälta ihop allt. Vi får se om det funkar som jag tänkt, jag hoppas det i alla fall.. :)

Först blandade jag i en del gult i det gröna, för att få lite färgskiftningar. Blåste på det på vissa utvalda paneler. Inte samma paneler på båda sidorna, allt för att få lite omväxling!


Sen blandade jag lite vitt i det gröna, för att bryta av åt ett annat håll, och blåste på det på vissa andra paneler.


I det här läget är jag nu. Det som återstår är det sista tunna lagret med bara grönt (eventuellt med en gnutta vitt i..) för att "väva samman" färgerna lite mer, så det ser liiiite mer unisont ut. Kul att testa nya målningstekniker, kan absolut rekommendera det! :)

2 kommentarer:

Lasse sa...

Lapptäcke...jag trodde du var från 08-området..hehe!

Kul sätt att måla och få modellen att se använd och vädrad ut! Du har ett bra målaröga måste jag säga också.

Tandpetarna är ett bra sätt att få "luft under vingarna" medans färgen torkar - ska jag ta åt mig. Hinner du ett lager grönt innan kvällen?

Niklas sa...

Ja, målet är att hinna grönt senast under kvällen i alla fall.. :)

Man får prova sig fram och testa när det gäller målningen. Det är ju det som gör att man utvecklas. :)

Tror jag fått ordning på blandningsförhållandena nu i alla fall, färgen blir inte så "apelsinskalsaktig" längre. Exprimenterar friskt med olika lufttryck på denna också. Kul är det!