07 januari 2010

Mitt första riktiga snabbygge!

Jag vet att jag har sagt det förut, men den här gången ska jag hålla, ända in i kaklet! Har satt igång med ännu ett snabbygge. Mitt första riktiga, vill jag kalla det, för att jag den här gången verkligen ska se till att få den färdig på kort tid. I min värld innebär ett snabbygge färdig på en månad, mot normala drygt två månader för en modell.

Påbörjade den här CH-46:an på "bygglördagen" i måndags, med att kapa loss diverse delar. Ikväll har inredningen fått färg, och förhoppningsvis hinner jag få ihop kroppen också innan jag tänkte trilla i säng.


Började med att måla bänkarna på sidorna. Grått som inredningsfärg, med gröna sittdynor. Ville få ett lite mer slitet och använt utseende, så efter att ha lagt ett lager grönt som grund, blandade jag i lite vitt och började tona bänkarna lite. Lägger inte ner nån längre tid på inredningen, men det här vart faktiskt riktigt bra. :)


Sen målade jag inredningssidorna också. Ni som någon gång varit inne i en Helikopter 4 vet att den är en slags vadderad inredning i grått, med lite romb-aktigt mönster på. Jag gjorde ett hastigt försök att efterlikna detta lite, genom att blanda i lite svart och tunna färgen väldigt mycket, för att därefter försiktigt spruta på linjer på det gråa. Blev väl hyfsat, men det syns ju inte så mycket när kroppen är ihopsatt sen, så det får duga. Kul att testa handhavandet av sprutan lite också. :) Ska man spruta tunna linjer måste man höja trycket ordentligt, jag hade nog närmare 30 psi, tillsammans med väldigt tunn färg.

6 kommentarer:

Mathias Andersson sa...

Jag tror den kommer se lika bra ut som ett vanligt bygge av dig! Har du kollat om den där individen flög i Vietnam?

Mathias Andersson sa...

Förresten, en fråga om Alclad! Körde du en av färgerna över hela mustangen och sen fyllde i med andra Alclad-färger ovanpå den eller hade du maskerat av de olika områdena så att den svarta grundfärgen kom under alla de olika nyanserna?

Lasse sa...

Kul att se ett helikopterbygge på din blogg:-)...det var min sann på tiden!

Skämt å sido så ska det bli kul att se ditt snabbygge. Har du några specialdekaler till den eller blir det OOB?

Bygg väl!

Elias sa...

Bra start på en cool helikopter! Undrar när tanken var att Vietnammodellerna skulle vara klara? Fick dekalerna till min F-14 idag, så jag hoppas få klart den så fort som möjligt efter min spruta kommer :)

Johan L sa...

ingen uppdatering än? Hmm..snabbbygge?? ;)
Näh ser nice ut Najken

Niklas sa...

Tack för alla glada tillrop, det finns förhoppningar om att det verkligen blir ett snabbygge..! :D