10 januari 2010

Snabbygget fortsätter!

Äntligen har jag lite tid att uppdatera mitt snabbygge! Inredningen är på plats, kroppen är hopsatt, spaklad och slipad! Nu är det egentligen bara målningen kvar... ;)

Satt och kikade lite i gamla modelltidningar igår, och hittade ett för mig nytt sätt att maskera på. Killen som byggde hade maskerat med tamiyatejp runt kanten i landställsbrunnarna, sen proppat hushållspapper i hålrummet. Jag testar samma på min modell, fast jag använder mig av lite expanderande skumgummi istället för hushållspapper. Kommer det funka? Det tror jag faktiskt... :)


Det tacksamma med den här modellen är att det bara är två färger. Svart på rotorhuvud och -blad, samt grönt på helikoptern. Kommer pre-shade:a lite med svart också, sen försöka skapa lite liv i det gröna genom att blanda i lite vitt för att få det slitet och väderbitet. På det stora hela en rätt enkel målning, känns det som. Vi får se om det blir lika enkelt när jag väl sitter där.. :p

Har dessvärre inte lyckats hitta några nya dekaler till denna fågel, så dom får helt enkelt bli ur lådan. Jag har letat, men det verkar tyvärr inte finnas...

1 kommentar:

Lasse sa...

Jag har provat skumgummivarianten på min CH-53:a och det 99,9%-igt!

Jag har en del dekaler till UH-1 och Vietnamförband, beställde från Fireball i höstas. Om du har bra referensbilder kanske man kan se nåt speciellt förbandsmärke... Det var väl bara Marines som flög CH-46:an under det kriget!?

Jag har inte gjort mycket i helgen...några gångjärn(10st)till Me262:ornas akan luckor.