11 januari 2010

Pre-shading färdig!

Då har jag fått på lite pre-shading på CH-46:an. Pre-shading använder jag för att få panellinjerna lite mörkare från grunden. Det, tillsammans med en wash efter målning och dekaler, bidrar till att få ordentligt djup i modellen. Jag ska försöka komma ihåg att ta lite mer detaljbilder när jag målar, exakt på hur jag gör min pre-shade och får den att lysa igenom färglagret.

Såhär ser hon i alla fall ut pre-shade:ad:

4 kommentarer:

Mathias Andersson sa...

Ser bra ut! Läste faktiskt om att använda skumgummi till maskering i senaste Fine Scale Modellers. Verkar var ett bra sätt för större hål.

Lasse sa...

Jag hoppas att du menar på modellerna Mathias...!?

Du tog en genväg genom att inte prima...din rackare! Snabbygge var det visst!

Har du använt färdiga målningsmasker till cockpit och nospartiet?

Niklas sa...

Ja, jag tror det funkar med skumgummin. Det märker jag ju egentligen först när jag målar, men jag lovar att återkomma med recension på hur det gick! :)

Jepp, snabbygge var det! ;)
Lägger ju inte ner någon jättetid på den här modellen, så primer kändes överskattat. Inga målningsmasker till cockpit, det är Bare Metal Foil, som vanligt. Dock är detta den sämsta glasdelen jag någonsin varit med om, ramarna på den är nästan obefintliga! Skära masker var en pina, riktigt knivigt, så det blev väl lite si och så på vissa ställen.. Men men..

Mathias Andersson sa...

Hur menar du nu, Lasse? :)